Betonimpregnálás

A betonimpregnálást, mint eljárást, már meglehetősen régóta alkalmazzák. Melynek lényege, hogy megvédi az épületet a csapadéktól, valamint különböző nedvességtől és páralecsapódástól. Kiválóan működő eljárás, ha meg szeretnénk védeni épületünket a szeszélyes időjárási viszontagságoktól. Kedvező árakkal vállaljuk munkáinkat, ingyenes helyszíni felméréssel és tanácsadással egyben.

Az építőanyagok nagy része könnyedén beengedi és magába szívja a nedvességet, ami feloldja a sót. A téli időszakban a hideg levegő miatt ez a nedvesség akár meg is fagyhat, ez pedig szétfeszíti az anyagot, nagy károkat okozva ezzel, az anyag mállásához, rongálódásához vezet.

Betonimpregnálás kétféle módszerrel lehetséges. Az egyik a felületbe szívódó a másik pedig a felületen védőbevonatot alkotó anyaggal. Minden esetben érdemes a felület anyagához igazodni. Érdemes tudni, hogy impregnálni csak is kizárólag száraz felületet szabad a megfelelő hatás elérése érdekében. A megfelelő tisztításról is érdemes gondoskodni, mely többféleképpen végezhető el. Ilyen a nagynyomású vegyszerek, aljzatcsiszolás vagy akár a kettő kombinációja. Ha pedig szükséges, akkor lithium densifer felülettömörítővel lehet lényeges javulást eredményezni. Az anyag beszívódik mélyen a kezelt felületbe és tömítő hatást jön létre.

A betonfelületek, járdák, garázspadlók nagy része oldószermentes diszperzió. Az impregnáló szerek beszívódva fejtik ki hatásukat és egy páraáteresztő bevonatot képeznek. A pórusokat lezárják, ezzel meggátolva a nedvesség betonba szivárgását és megszüntetik a károsodásokat. Egy vékony réteget alkotnak a felületen, ami víztaszítóvá teszi a betont. A felület felhordásnak módja is lényeges, mivel ecseteléssel vagy hengereléssel sokkal könnyebb az anyagot felteríteni.

Milyen előnnyel jár a betonimpregnálás

A betonköveket folyadékkal átitatva tartósság és ellenállóvá tehetjük. Így megakadályozható, hogy a nedvesség hatására foltok jelenjenek meg, és a falak átnedvesedjenek. A betonimpregnálás tökéletes védelmet nyújt a fagy okozta károsodás ellen. A betonimpregnálás során a kövekbe itatott folyadék hatására megakadályozható a foltok megjelenése a falakon. Az eljárásnak köszönhetően teljes mértékű víz lepergető hatással fog rendelkezni, valamint ellenáll az időjárás viszontagságainak. De nem csak a víztől, hanem a gyors elkoszolódástól és a portól is megóvja majd a kiképzett felület..

Mikor érdemes alkalmazni?

Ezt a fajta eljárást akkor javasoljuk, ha a felület szilárdsága nem megfelelő. A régi beton épületeknél szokott előfordulni, melyeken az időjárás hatásai nyomot hagynak. A betonimpregnálással növelhetjük és javíthatjuk a beton minőségét, ezáltal növelve ingatlanunk értékét és időtállóságát. Növeli az aljzat ellenálló képességét, valamint beltéri használatra is ajánlott.

A betonimpregnálás több szakaszból áll:

A felület alapos előkészítése, annak impregnálása, kiegyenlítése, és végül az utolsó a réteg felhordása.

A felület előkészítésénél figyelembe vesszük, az aljzat nedvszívó képességét. Különbséget kell tenni kül- és beltéri beton között. Ha jó minőségű beton felületünk van, akkor is érdemes ezt a folyamatot elvégezni, hiszen esztétikusabb végeredményt érhetünk el, és az időtállóságát is növelhetjük. A gyengébb beton esetében szilárdságot és erősebb felületet érhetünk el.

Amennyiben betonimpregnáló szolgáltatásra, tanácsadásra lenne szüksége, keressen fel minket bizalommal. Szakképzett kollégáink minden kérdésére válaszolnak. Forduljon hozzánk bizalommal! Személyre szabott árajánlatot adunk minden egyes ügyfelünk számára. A műgyanta padló készítése mellett igényesen, és alaposan elkészített betonimpregnálást is vállalunk.